COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Двама ученици от Ямбол нападнаха таксиметров шофьор

Двама ученици от спортното училище в Ямбол, единият от които национален шампион по бокс, са задържани за кърваво нападение над таксиметров шофьор, при което той едва не е бил убит.

от Румяна Стефанова
19:04, 12.12.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Снощи около 20.30 часа двамата младежи - единият на 14 години, другият на 18, извикали такси в района на гробищата на село Дражево. Целта им била да откраднат оборота и колата на таксиметровия шофьор. Когато 31-годишния мъж пристигнал двамата боксьори го нападнали с нож, газов пистолет и въздушна пушка, преправена в бойна. Произведени били поне 4 изстрела.

Ранен, шофьорът успял да се качи в автомобила и да се обади на телефон 112. Настанен е в Ямболската болница в тежко състояние, но засега няма опасност за живота му. От полицията заявиха, че веднага след получения сигнал са предприети спешни заградителни мероприятия и извършителите са задържани същата нощ, открити са и оръжията на престъплението.


Йовита Григорова, зам.-апелативен прокурор - Бургас: Взети са също така проби от двете момчета за употреба на наркотици, защото дързостта на извършеното престъпление, действията с които те са осъществили своя престъпен замисъл са навели към тези данни и разследващите.
Топ 24
Най-четени
На Граничния пункт "Дунав мост" не мерят температурата на пътниците
На Граничния пункт "Дунав мост" не мерят температурата на пътниците
ТОП 5 на най-предпочитаните коледни събития в Русе
ТОП 5 на най-предпочитаните коледни събития в Русе