НОВИНИ

Двама възрастни останаха без дом след пожара в Славотин

Огънят край монтанското село Славотин унищожи 9 постройки и остави без покрив двама самотни възрастни. Снощи огънят беше потушен, но на място остана противопожарен автомобил. Няма непосредствена опасност за жителите на селото.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
08:13, 06.08.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Огънят тръгнал от запустяло място край последните къщи на селото и бързо се разпространил, обхващайки изсъхналата растителност. Напълно е изгоряла къщата на 76-годишният Цоло Василев.

Цоло Василев, потърпевш: Огънят дойде от площада, влезна през градината и хвана всичко. Аз бях вътре, и дойдоха да ме изнесат, викат - или излизай, или няма живот.
Личко Цолов, кмет на с. Славотин: - Голямо бедствие за селото, както виждате цял квартал е изгорял. Имахме късмет, че трите пожарни - две от Монтана и една от Бойчиновци, не е имало друг пожар, да отидат на него, иначе не знам колко щеше да е бедствието.
;

Докато пристигнат пожарните коли обаче хората от селото се организирали и започнали сами да потушават огъня. Доволни са, че винаги имат резерв от поне 18 тона вода и са успели бързо да реагират.

Тихомир, арендатор: Добре че държим цистерните с вода пълни, реагирах много бързо, но огънят беше много силен, овладяхме положението докато дойдат пожарните, но една къща изцяло изгоря.

Снощи на мястото на пожара пристигна криминологична лаборатория на полицията, която ще разследва причините за стихийното бедствие. От кметството обещаха да оценят щетите и да помогнат с каквото може на пострадалите домакинства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 240 пожара са горели в Благоевградско от началото на лятото
Над 240 пожара са горели в Благоевградско от началото на лятото
В средата на септември ще е готов новият храм „Всех Святих“ в Русе
В средата на септември ще е готов новият храм „Всех Святих“ в Русе