НОВИНИ

Две бели кошути пристигнаха в зоопарка в Бургас

Две бели кошути пристигнаха в зоопарк "Бургас" край морския град в навечерието на Коледа. Станалият популярен като най-бързо развиващ се зоопарк в страната вече има 600 обитатели, а двете кошути са една от най-големите сбъднати мечти на стопаните.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
10:50, 17.12.2017
Чете се за: 00:41 мин.
Още

Белите кошути пристигат в зоопарк "Бургас" на 14 декември - деня, в който празнуват дамите с име Снежа. Така еленът на Дядо Коледа - Рудолф се сдобива с още две съпруги. Бялата се казва Снежанка и е на три години, а малко по-тъмната е на две години и се нарича Капучино.

Кръстьо Дъбов: "Еленът Рудолф много добродушно ги прие. В момента той се подготвя след броени дни да тръгне на пътешествие с Дядо Коледа и ще остави временно съпругите, след което ще се върне пак при тях."

В семейството на Рудолф вече има две бебета от първите му две съпруги. Кико Дъбов се надява до лятото и белите кошути да дадат поколение и пояснява, че това не са албиносни форми, а цвят, до който специалистите са достигнали след дългогодишна селекция.

Кръстьо Дъбов: "Това е селекция, която не съществува в дивата природа или ако съществува някъде, то ще бъдат много редки екземпляри."

Зоопаркът, който вече е пословичен с белите си обитатели, дни преди Коледа дари стопаните си с прекрасна черна серия - 8 китайски мини прасенца. Родени само три часа преди екипът ни да пристигне те, въпреки протестите на майката, позираха пред камерата на "По света и у нас" и зарадваха посетителите на зоопарка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
21-вият конгрес на Винената партия се проведе в Симитли
21-вият конгрес на Винената партия се проведе в Симитли
Курбан за жертвите на трагедията в Хитрино
Курбан за жертвите на трагедията в Хитрино