Две коли изгоряха в празничната нощ в „Овча купел“

Два автомобила изгоряха в квартал "Овча Купел" през изминалата нощ. Пожарът е лумнал около 22 часа вечерта и само бързата намеса на пожарната е предотвратила неговото разрастване.

Цветелина Борисова
от Цветелина Борисова
преди 3 години
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Огънят е тръгнал от единия автомобил и след това се е прехвърлил и на съседния. Обгорените коли са били паркирани на нерегламентиран паркинг, до самата стена на Блок 3 в квартал "Овча Купел 2".

Според специалисти щетите по запалените автомобили са непоправими. От близките блокове разказват, че пламъците са стигали до четвъртия етаж.

Тинко Димов
"По принцип аз също паркирам тука, за мой късмет, не е моята кола."
Маргарита Николова
"Моя близка има апартамент тук. Този апартамент е неин. Тия прозорци са изгърмели, след като е станал пожарът. Няколко пъти лично аз съм сигнализирала, че това не е паркинг и това не е място за паркиране. Аз съм за - да не се разрешава паркирането под балкона. Просто недопустимо. По някаква случайност това не е избухнало. Кой знае какво щеше да стане, ако имаше взрив тука. Щеше да гръмне блока."

Собствениците на най-пострадалия апартамент не са били вкъщи по време на пожара. Хората от квартала предполагат, че огънят е лумнал от неправилно пуснати пиратки или фойерверки. Министерството на вътрешните работи вече е започнало досъдебно производство по случая и в момента се води разследване за обстоятелствата, довели до пожара на двата автомобила.

Топ 24
Най-четени