НОВИНИ

Две момчета загинаха при тежка катастрофа в Пловдив

Тежка катастрофа с четирима младежи в Пловдив - двама загинаха, двама се ранени. По данни на полицията 19-годишният водач на автомобила не е имал шофьорска книжка.

bnt avatar logo
от БНТ
20:05, 29.09.2019
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Автомобилът, с който са пътували, се е блъснал в стълб в района на булевард „Марица". Ударът е бил толкова силен, че едното от момчетата изхвърчало през моста в реката и чак днес по обяд стана ясно, че и то е било в автомобила, след като тялото му беше открито в "Марица".

Веднага след инцидента директорът на полицията разпореди проверка, която да установи кой е собственикът на автомобила. Часове по-късно стана ясно, че колата е продадена преди две седмици на бащата на шофьора, предизвикал тежката катастрофа. Бащата е задържан за 24 часа. Синът, който е настанен в болница, също е арестуван. Окръжната прокуратура вече образува досъдебно производство, а утре предстои тя да реши дали мярката за задържане да бъде удължена на 72 часа, като това важи и за двамата.

Сигналът за инцидента е подаден около два часа след полунощ. Автомобилът първоначално се ударил в няколко антипаркинг колчета и след това се е забил в стълб от осветителната мрежа. На място е загинал 19-годишен младеж, а двама негови връстници са откарани в болница.

Часове след инцидента в полицията е подаден сигнал за загинало момче, намерено в коритото на река Марица. По-късно стана ясно, че това е 16-годишен тийнейджър, който също е пътувал в колата. И четиримата са жители на ромския квартал „Столипиново".

На младежа, който е управлявал автомобила без книжка, е взета проба за алкохол и наркотици. На мястото на инцидента преди обед се събраха десетки жители от квартала.

Тепърва ще се изяснява кой е дал автомобила на младежа, който е шофирал без книжка. Според жители на „Столипиново" шофирането без книжка от млади хора в квартала е често явление.

Това е поредният пътен инцидент по булевард „Марица", който е един от най-натоварените в Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дърво се стовари върху кола в Пловдив, няма пострадали (СНИМКИ)
Дърво се стовари върху кола в Пловдив, няма пострадали (СНИМКИ)
Партията на Себастиан Курц печели изборите в Австрия
Партията на Себастиан Курц печели изборите в Австрия