НОВИНИ

Две нападения с хладно оръжие в Брюксел и Лондон снощи

Нападения с хладни оръжия белязаха нощта в две европейски столици. Въоръжен с мачете мъж атакува военни в центъра на Брюксел, минути по-късно атака имаше и срещу полицаи в района на Бъкингамския дворец в Лондон.

bnt avatar logo
от БНТ
08:17, 26.08.2017
Чете се за: 00:46 мин.
По света

Около 20:30 ч. местно време неизвестен мъж атакува двама военни с мачете в центъра на Брюксел. Един от пострадалите е получил наранявания в областта на главата, а другият по ръцете. Нападателят е ликвидиран. Според свидетели, преди да атакува двамата военни, мъжът е извикал "Аллах е велик". Властите разглеждат случая като терористично нападение.

Фипил Клоз, кмет на Брюксел: Двамата военнослужещи са патрулирали по улиците, когато около 30-годишен мъж ги напада с хладно оръжие. Бързата им реакция предотврати евентуални по-тежки последствия. Властите свършиха работата си перфектно и няма повод за притеснение сред населението.
Свидетел: Най-спокойно си пиех питието, когато изведнъж се чуха изстрели. Погледнах какво се случва и видях двама военни, насочили оръжията си срещу мъж на земята. Беше чернокож и с брада. Това успях да видя.

Нападателят не е бил познат на полицията. Смята се, че не е член на терористична група, а е действал сам.

Около половин час по-късно в района на Бъкингамския дворец има подобен инцидент. Полицаи правят опит да арестуват въоръжен с мачете мъж на улица Мол, която свързва двореца и популярния площад Трафалгър. Той обаче оказва съпротива и успява да им нанесе леки наранявания. Мястото на инцидента е популярно сред туристите и обикновено е много оживено. Не се съобщават самоличността и мотивите на нападателя. Разследването е поето от контратерористичния отдел на Скотланд ярд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очакват повишение в цената на дървата за огрев
Очакват повишение в цената на дървата за огрев
Ураганът Харви достигна бреговете на Тексас
Ураганът "Харви" достигна бреговете на Тексас