НОВИНИ

Две опасни кръстовища край Враца се превърнаха в капан за шофьорите

Две опасни кръстовища край Враца се превърнаха в истински капани за шофьорите. Пътните съоръжения са на международното шосе Е-79 и на тях вече са регистрирани близо 100 катастрофи с ранени и убити.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
19:20, 03.01.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

През кръговото движение на обходния път на Враца трафикът е изключително натоварен. Според статистиката на АПИ тук за едно денонощие преминават над 17 хиляди тирове, автобуси и леки коли към Дунав мост 2 и ферибота Оряхово - Бекет.

Иван Кръстев, шофьор
"Никъде по света на околовръстен път няма жп прелез, кръговите са осветени, според мен тук не е направено както трябва."
Христо Стоянов, шофьор
"Знаци има и оттук се виждат, но като е заледен пътят при зимни условия и се получава беля."

Следите от пътните инциденти се виждат и по инфраструктурата на кръстовищата – тревните площи са разорани от колелетата на камионите, бордюрите и част от пътните знаци са изкъртени, мантинелите са огънати и отнесени. От областното пътно управление и от КАТ са категорични, че за произшествията са виновни основно шофьорите, които карат с несъобразена скорост.

Иван Кръстев, шофьор
"Винаги на полицията шофьорите са виновни."
Таня, очевидец
"Доста често стават произшествия, постоянно вървят тука полиция и линейки, също и пожарни. Предполагам, че не е направено както трябва, самото кръгово е объркано."

Преди година специална експертна комисия взе решение спешно да се изгради осветление на кръговото движение по международния път, за да се намалят катастрофите. Но досега това все още не е направено, а тежките произшествия продължават, въпреки дублираните пътни знаци и сигналите за концентрация на инциденти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Част от опозицията в Сирия няма да участва в преговорите за мир
Част от опозицията в Сирия няма да участва в преговорите за мир
10 огнища на птичи грип са локализирани в региона на Пловдив
10 огнища на птичи грип са локализирани в региона на Пловдив