НОВИНИ

36 години от убийството на Джон Ленън

Фенове на Джон Ленън ще отбележат 36-годишнината от убийството му с две специални събития в Лос Анджелис.

bnt avatar logo
от БТА
11:59, 08.12.2016
Чете се за: 00:42 мин.
Още

Драмата "Докладът "Ленън" хроникира деня, в който музикантът от "Бийтълс" е убит в Ню Йорк. Лентата ще бъде прожектирана премиерно днес в театър "Крест" часове след отдаването на специална почит на Ленън пред сградата звукозаписната компания "Кепитъл рекърдс".

Случващото се в "Докладът "Ленън" е разказано от репортер, попаднал случайно в спешното отделение на болница, когато там е докаран Ленън, след като е получил смъртоносни наранявания от убиеца си Марк Чапман пред сградата "Дакота". Очаква се актрисата Карън Цен Лий, която изпълнява ролята на Йоко Оно, да присъства на прожекцията.

;;

Освен това Айвър Дейвис, авторът на книгата "Бийтълс" и аз на турне", ще е сред присъстващите на отдаване на почит на Ленън, свързано със запалване на свещи и поставяне на цветя около звездата на музиканта на Холивудската алея на славата.

Ленън ще бъде почетен от фенове в целия свят със събирания в Сентръл парк в Ню Йорк, Лондон и родния му град Ливърпул в Англия.

Светлините на кулата "Имаджин пийс тауър" на остров Видей в Рейкявик, Исландия, които ежегодно се запалват, за да се почете Ленън от рождения му ден - 9 октомври, до деня на смъртта му, днес ще бъдат загасени. Вдовицата му Йоко Оно запали светлините на кулата на 9 октомври, за да отбележи онова, което щеше да е 76-ият му рожден ден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Патриотите ще подкрепят мандат на РБ, но при определени условия
Патриотите ще подкрепят мандат на РБ, но при определени условия
Да посрещнем Нова година с БНТ и Сцена под звездите!
Да посрещнем Нова година с БНТ и "Сцена под звездите"!