НОВИНИ

Две деца и шофьор пострадаха при катастрофа на училищен микробус в Русенско

Две момичета на 15 и 17 години са ранени, след като микробус блъсна ученически автобус на пътя Русе-Свищов. Няма опасност за живота на децата. От полицията предполагат, че 20-годишният шофьор на микробуса е правил дрифт по заснежения път и то с летни гуми.

bnt avatar logo
от БНТ
16:43, 29.11.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

В училищния автобус са пътували 4 деца от професионалната гимназия в Бяла. След края на учебните занятия той е трябвало да ги закара до домовете им в съседни села. На завой между Пиперково и Джулюница обаче автобусът е блъснат от идващия насреща микробус с холандска регистрация, управляван от 20-годишен младеж. Превозното средство е било с летни гуми.

Илко Тодоров, медицински фелдшер: Явно е влязъл в насрещното движение. Училищният бус беше извън мантинелата. Аз вземах двете деца, които бяха най-тежко пострадали.

Децата веднага са откарани в болницата в Бяла.

Димитър Димитров, началник на Медико-информационен отдел в МБАЛ „Юлия Вревская" - Бяла: „И двете са със счупвания на носовете. Нямат контузионни огнища и мозъчни сътресения и мозъчни травми, което е добре за тях.

Полицията проверява причините за катастрофата, не се изключва и вероятността водачът на микробуса да е правил дрифт. Той и спътникът му, както и 62-годишният шофьор на автобуса също са пострадали при удара, но по-леко. Движението в района няколко часа се осъществяваше само в едната лента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Кой впечатли Чък Норис
ДРУГИТЕ новини: Кой впечатли Чък Норис
Недоволство срещу изграждането на инсталация за преработка на отпадъци в Лехчeво
Недоволство срещу изграждането на инсталация за преработка на отпадъци в Лехчeво