НОВИНИ

ДБГ: Трябва да се даде шанс на управляващата коалиция

13 депутати и всички министри от Реформаторския блок до момента са подписали декларацията за подкрепа на правителството. Това съобщиха днес от Движение България на гражданите. От партията заявиха, че ще настояват за ускоряване на реформите и посочиха, че масово техните структури в страната искат движението да остане във властта. В следващите седмици предстои реформаторите да подпишат с ГЕРБ анекс към коалиционното споразумение.

Надежда Василева
от Надежда Василева
20:15, 11.01.2016
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Декларацията за подкрепа на кабинета ще изясни на колко депутати от Реформаторския блок ще разчита властта. Към момента подписите си под нея не са поставили депутатите от ДСБ и от гражданската квота. От партията на Меглена Кунева отново разкритикуваха поведението на ДСБ.

Меглена Кунева - председател на ДБГ: Трябва да избереш дали се нагърбваш с цялата тежест на управлението, изборът е тежък. Не може да си и на двете места и да вземеш най-доброто от двата свята.

След подписването на декларацията ще бъде направена оценка на работата на всеки министър. Според ДБГ трябва да се даде шанс на управляващата коалиция да се развие през втората година от мандата.

Меглена Кунева - председател на ДБГ: Другото е нови избори и отново да се озовем в ситуация, в която предлагаш на най-близкия до себе си идеологически партньор да работиш заедно.

ДБГ не разчитат на подкрепата на отцепниците от ДПС за важни гласувания. Сред приоритетите на партията са промените в закона за съдебната власт, които трябва да бъдат приети до 3 месеца, антикорупционното законодателство, както и промени в Изборния кодекс достатъчно рано преди президентските избори през есента. Меглена Кунева изтъкна, че СДС може да има решаваща роля при избора на кандидата на реформаторите. И припомни, че партията е дала на България двама президенти - Желю Желев и Петър Стоянов.

Меглена Кунева - председател на ДБГ: СДС може да предложи. Това е партията, която е основната платформа, носещата конструкция на дясното през тези десетилетия в България.

Кунева заяви също, че ще се радва, ако българка спечели поста генерал секретар на ООН. Посочи големия шанс, който според чуждо издание има Ирина Бокова. И попита кой ще е отговорен, ако по вътрешни причини страната ни пропилее тази възможност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шефът на БАН едва запази поста си
Шефът на БАН едва запази поста си
Новините на зрителите през 2015 година
"Новините на зрителите през 2015 година"