Йордан Таков, който застреля преди дни в Пловдив братовчед си и неговия син, остава за постоянно в ареста. Това реши Oкръжният съд, отчитайки изключително високата степен на обществена опасност на извършеното.

Пловдив

В залата обвиняемият изтъкна, че не е имал избор дали да стреля, защото единствено това е спасило животът му. Таков твърди, че е бит, а семейството му смъртно заплашено.

Според прокуратурата обаче, жертвите имали многобройни наранявания, за разлика от леките охлузвания по обвиняемия.

Поводът за тежкото престъпление е дребен спор от общия бизнес на пострадалите и техния роднина.

Стефан Левашки, адвокат на обвиняемия: И го нападнали - единият държал някакво острие в ръката по-младия, по-възрастният с някаква врата от тези кафе-автомати, които поставят, която дебела ламарина била и тежка. И го притиснали в един ъгъл и той нямал друг избор.
Светлозар Чераджийски, прокурор: Има необяснима траектория на един от проектилите, който е в обратна посока на посоката където лицата са стояли. Тоест, това, което той твърди като механизъм на случилото се не може да се приеме изцяло за достоверно към настоящия момент.
Продължава разследването на двойното убийство в Пловдив

Продължава разследването на двойното убийство в Пловдив

Продължава разследването на двойното убийство в Пловдив, при което бяха застреляни баща и син в складовата база, в която са работили. Днес ще бъде пов...