От Столичната общинска избирателна комисия са готови да посрещнат над 4000 от 1609 секционни комисии. За организацията по предаването на чувалите с бюлетините са взети сериозни мерки. Новост е, че колите и бусовете ще спират точно пред входовете.

Периметърът пред "Арена Армеец" е отцепен с лента, а районът се охранява с полиция, в момента в залата не се допуска никой. Бюлетините ще се приемат през три входа на Арена Армеец и за разлика от драматичната 2015, сега членовете на Общинската избирателна комисия са двойно повече от 19 на 41. Освен това сега те са и по -добре обучени. Близо 70 % от членовете на ОИК са преминали обучение, за разлика от 2015-та когато са били едва 40%.

Все пак най-важната предпоставка да се избегне висенето на опашка през цялата нощ, е да се предават вярно попълнени от Секционните избирателни комисии.

На всеки член на ОИК се пада да приеме по 120 протокола от СИК, но и всеки има по един сътрудник, който да го подпомага.

И най-интересното от организацията тази години е, че ще има кътове за отдих и занимания за чакащите- карти, зарове, не се сърди човече , дама и бълграски филми ще разведрят обстановката и ще направят чакането по -приятно.

Оставаме тук да проследим процеса по предаването на бюлетините.

Още по темата Местни избори 2019