НОВИНИ

Двудневен траур в Куба след самолетната катастрофа край Хавана

Двудневен траур в Куба след самолетната катастрофа край Хавана. Загинаха 110 души. Бордови инженер, който познава екипажа, смята, че катастрофата е предизвика от технически проблем. Световните лидери изразиха съболезнувание. Сред тях и българският президент - Румен Радев.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
19:25, 19.05.2018
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Самолетът Боинг 737-201 на кубинската компания Кубана де Авиасион е бил нает от малката мексиканска компания Глобал Еър. Машината се разби малко след излитането си на обяд местно време от международното летище Хосе Марти.

свидетел на катастрофата в Хавана: Самолетът излетя от летището, после дойде тук и изглеждаше сякаш не може да се издигне. Като стигна къщата се обърна, оплете се в кабелите и падна.


;

Боингът е паднал в поле с картофи близо до хаванското летище. Машината се е разбила на 200 метра от населени зони между кварталите Бойерос и Сантяго де Лас Вегас.Трябвало е да пътува за град Олгин, на 670 километра източно от кубинската столица.

Мексикански специалисти ще се включат в разследването на причините за катастрофата. Екип на компанията Боинг е в готовност да помага. Самолетът е строен през 1979 г. Катастрофата е най-тежката в Куба за последните 30 години. В страната е обявен двудневен траур.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Елена Йончева осъди Бойко Борисов и ГЕРБ за 5000 лв.
Елена Йончева осъди Бойко Борисов и ГЕРБ за 5000 лв.
Челси спечели Купата на Англия
Челси спечели Купата на Англия