НОВИНИ

Ангел Джамбазки за "Царските имоти": Нещо, което не е притежавано, не се дължи

Българският съд със същите аргументи, както и гръцкият, отразя Царят от имотите му. Това каза в "Денят започва" юристът Минчо Спасов, а според евродепутатът Ангел Джамбазки нещо, което не е притежавано не се дължи. По думите му остава въпросът, който трябва да бъде задаван всеки път как изречение "Не може да се очаква от мен такова нещо" кореспондира със заведените дела.

bnt avatar logo
от БНТ
09:30, 04.12.2017
Чете се за: 00:54 мин.
У нас
Ангел Джамбазки, евродепутат, зам.-предс. на ВМРО: Няма как да забравим интервюто, което г-н Сакскобургготски даде пред БНТ. Тогава имаше въпрос дали има претенции към България и той категорично каза, че няма никакви претенции и от него това не може да се очаква. Съвсем очевидно това поведение беше част от харизмата, която му помогна да спечели изборите. Едно такова поведе е много далеч от представата ни за български владетел.

По думите на Джамбазки на три инстанции българският съд е взел ясно отношение за това, че има ясно имоти,закупени с парите на фамилията и те са възстановени. Останалите се твърди, че с били част от интендантството. Според него дали ще съди България в Страсбург е въпрос на личен избор.

Минчо Спасов, юрист, адвокат, бивш депутат от НДСВ и юридически изследовател на "Царските имоти": Аз съм пристрастен по темата. За тези 15 години, с които се занимавам по темата, за мен останаха неизяснени два въпроса - защо през 1947 -ма година държавата ще конфискува имоти, които са държавни и вторият - защо през 2001 год. Царят ще се връща, за да си върне имоти, които са му възстановен на 31 август 2000 година.

Според Спасов няма нужда от специален закон.

Джамбазки се аргументира, че е нередно по време на управление на НДСВ народен представител от НДСВ да издава актовете. Според него личната собственост трябва да бъде възстановена, но тази, която е била част от интендантството, не е била никога собственост на фамилията и няма как да бъде възстановено нещо,което не е било притежавано. Той каза, че тяхното мнение е, че не дължим никому нещо,което не е притежавано.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рекорден брой ТИР-ове са преминали на 1 декември през ГКПП Капитан Андреево
Рекорден брой ТИР-ове са преминали на 1 декември през ГКПП "Капитан Андреево"
Започва кандидатстудентската акция на Великотърновския университет „Рано рани”
Започва кандидатстудентската акция на Великотърновския университет „Рано рани”