НОВИНИ

Списание "Форбс": Джей Зи е първият рапър милиардер

49-годишният Шон Кори Картър, по-известен като Джей Зи, е първият хип-хоп изпълнител милиардер, обяви "Форбс". Бизнесът му включва продуциране на музика и инвестиции в мода и недвижими имоти, припомня Би Би Си. Общото състояние на него и съпругата му Бионсе от години надхвърля 1 милиард долара.

Александър Детев
от Александър Детев
14:08, 04.06.2019
Чете се за: 00:32 мин.
По света
списание форбс джей първият рапър милиардер

Първият албум на Джей Зи, в който участие взема Ноториъс Би Ай Джи, е издаден през 1996 година и впоследствие става част от "500 най-велики албума" на списание "Ролинг Стоунс". Той издава 13 самостоятелни албума и 5 съвместно с други изпълнители. Всички те, заедно с издадените сингли, са продадени в над 100 милиона копия в цял свят. Носител е на 22 награди "Грами", а през 2017 година става първият рап изпълнител, част от Залата на славата за автори на песни.

Почти половината от състоянието на Джей Зи обаче е натрупано от участието му в шампанското "Armand de Brignac" и коняка "D'Usse". Заедно със съпругата си Бионсе той е и един от създателите на музикалната платформа "Тидал".

Джей Зи е на корицата на последното издание на "Форбс" заедно с друг милиардер - Уорън Бъфет. За него Бъфет казва:

"Джей преподава в много по-голяма класна стая, отколкото аз някога ще преподавам. Той е човекът, от когото един младеж, който расте, трябва да се учи."
;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Социално предприятие даде професии на 12 младежи в неравностойно положение
Социално предприятие даде професии на 12 младежи в неравностойно положение
Хиляди на протест в Лондон срещу визитата на Тръмп
Хиляди на протест в Лондон срещу визитата на Тръмп