НОВИНИ

Джокович спечели "Уимбълдън" в невероятен двубой с Федерер (Снимки)

Новак Джокович спечели 16-та титла от Големия шлем. На финала на "Уимбълдън" сърбинът надигра Роджър Федерер с 3-2 сета, в един от най-великите мачове в тениса.

джокович спечели уимбълдън невероятен двубой федерер снимки
bnt avatar logo
от БНТ
21:32, 14.07.2019 (извънредно)
Чете се за: 00:43 мин.
По света

Първата ракета в света се наложи над ветерана със 7-6, 1-6, 7-6, 4-6, 13-12.

Първият сет от епичната битка за титлата премина без пробиви, а в тайбрека Джокович успя да навакса изоставането си от 3-5 точки и да спечели частта. Федерер разби защитната стена на сърбина във втория сет и изравни резултата след 6-1. Третият беше повторение на откриващия - отново тайбрек и отново на сметката на световния номер 1, този път след успех със 7-4.

Трилърът на централния корт в "Ол Ингланд Клъб" продължи и в четвъртия сет, който беше спечелен от Федерер с 6-4, а кулминацията тепърва предстоеше.

В решителната част двамата тенисисти си размениха по два пробива, a Джокович отрази два мачбола.

При 11-11 дори се стигна до куриозeна момент. Федерер спечели едно от ключовите разигравания и сам поиска проверка на ситуацията, за да не бъде ощетен неговият съперник. Равенството се запази до 12-12 и тогава дойде историческият момент в турнира - за първи път на "Уимбълдън" в мач на сингъл влезе в сила новото правило за тайбрек в решителния сет. В него, както и в предишните два случая, Джокович отново надделя със 7-3, за да защити титлата си от миналата година и да я спечели за общо пети път в кариерата си.

Срещата продължи 4 часа и 55 минути и се превърна в най-дългия финал на турнира, оставяйки паметна страница в историята на спорта.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
200 самодейци направиха възстановка на освобождението на Банско
200 самодейци направиха възстановка на освобождението на Банско
Откриха незавършени сценарии на Стенли Кубрик за съпружеската изневяра
Откриха незавършени сценарии на Стенли Кубрик за съпружеската изневяра