НОВИНИ

Джон Болтън се срещна с руския посланик в САЩ Анатолий Антонов

Отношенията между Москва и Вашингтон трябва да се подобрят и това безспорно е в интерес и на двете страни. Но преди това трябва да бъдат изпълнени редица условия - това стана ясно след срещата между съветника на американския президент Доналд Тръмп по национална сигурност - Джон Болтън и руския посланик в САЩ - Анатолий Антонов.

bnt avatar logo
от БНТ
12:20, 20.04.2018
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Москва трябва да разсее притесненията на Вашингтон около предполагаемата намеса на Русия в президентските избори в САЩ през 2016 година и да даде обясни на действията по отношение на "безразсъдната употреба на химическо оръжие във Великобритания", както и за конфликтите в Украйна и Сирия.

Това са условията, които е поставил съветника по национална сигурност към Белия дом Джон Болтън на срещата си с руския посланик в САЩ - Анатолий Антонов.

Това е първата среща на Болтън, който пое поста по-рано този месец с руския дипломат. Болтън е известен с консервативните си убеждения за външната политика и преди да заеме поста на съветник по националната сигурност се обявяваше за строги санкции срещу Москва заради предполагаемата намеса във вота за президент.

От своя страна Антонов няколко пъти вече е заявявал желанието на Москва за подобряване на отношенията с Вашингтон. По думите му позитивен сигнал за това е инициативата за организиране на среща между президентите Путин и Тръмп. След телефонния разговор помежду им стана ясно, че двамата са поръчали на екипите си подготовка на такъв формат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сергей Лавров ще обсъди ситуацията в Сирия с австрийския външен министър
Сергей Лавров ще обсъди ситуацията в Сирия с австрийския външен министър
Образувани са дисциплинарни производства срещу арестуваните полицаи в Раковски
Образувани са дисциплинарни производства срещу арестуваните полицаи в Раковски