НОВИНИ

Джон Кери предупреди, че се разгръща нова оръжейна надпревара

Бившият държавен секретар на САЩ Джон Кери, който беше главният преговарящ в правителството на предишния американски президент Барак Обама за сключване на ядрената сделка с Иран, предупреди днес, че се разгръща "нова оръжейна надпревара", заплашваща други договори за съкращаване на въоръженията, предаде Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
16:52, 08.05.2018
Чете се за: 00:28 мин.
По света
джон кери предупреди разгръща нова оръжейна надпревара

Кери каза, че "опасно, днес ние се оказваме заобиколени от определени хора, които говорят за нова оръжейна надпревара", и че парите, които тя ще струва, "би трябвало да отидат за здравеопазване, строеж на училища и инфраструктура и изграждане на бъдеще, вместо за създаване на оръжия".

Според Кери тези действия заплашват договора за ядрените оръжия със среден обсег и договора за съкращаване на стратегическите оръжия.

Той направи изказването на конференция в Милано преди американският президент Доналд Тръмп да обяви дали ще изтегли САЩ от ядреното споразумение между Иран и световните сили.

Тръмп отвърна, като заяви, че Кери "не може да се примири с факта, че е имал своя шанс и го е пропилял", що се отнася до Иран. "Стой далеч от преговорите Джон, ти вредиш на страната си!", написа Тръмп в Туитър, реагирайки на съобщенията, че Кери дискретно насърчава ядрената сделка с Иран.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новият унгарски парламент положи клетва
Новият унгарски парламент положи клетва
Изнесени приемни ще запознават с процедурите за кандидатстване по еврофондовете
Изнесени приемни ще запознават с процедурите за кандидатстване по еврофондовете