НОВИНИ

Джонсън решен да не отлага Брекзит

С предизборни нагласи управляващите във Великобритания консерватори започнаха годишната си партийна конференция в Манчестър. Посланията на торите са за повече пари за здравеопазване, образование и опазване на обществения ред.

bnt avatar logo
от Деян Йотов
19:15, 29.09.2019
Чете се за: 00:46 мин.
По света

Премиерът Борис Джонсън обещава огромни инвестиции след Брекзит. Той е категоричен, че общественото напрежение около напускането на ЕС може да спадне само ако не се стигне до поредно отлагане и Брекзит стане факт на 31 октомври.

С викове "Защо излъга парламента, Борис? Защо излъга кралицата?" беше посрещнат премиерът Джонсън в Манчестър. На референдума преди 3 години там гласуваха с голямо мнозинство против Брекзит.

Пред Би Би Си Джонсън отхвърли обвиненията, че насажда език на омразата и разделя нацията. Премиерът заяви, че няма да подава оставка и че ще изведе Великобритания от Европейския съюз без отлагане, но не уточни как би заобиколил "пораженческия", както го нарича той - закон, задължаващ го да поиска отсрочка, ако до 19 октомври няма ново споразумение с Евросъюза.

Борис Джонсън, министър-председател на Великобритания: "Чувствам се отговорен да си свърша работата - Брекзит на 31 октомври, за да продължи страната напред!"

Камарата на общините няма да спира работа заради конференцията на торите и в сряда на Джонсън може да се наложи да избира дали да произнася програмна реч в Манчестър или да се яви в Лондон за парламентарен контрол. Премиерът нито отрече, нито потвърди информация на "Сънди таймс", че се е извинил на кралицата за незаконното разпускане на парламента в началото на месеца.

Но по повод твърденията за конфликт на интереси с обществени поръчки по време на кметските му години в Лондон Борис Джонсън беше категоричен - всичко е било в пълно съответствие с правилата!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Французите се сбогуват с Жак Ширак
Французите се сбогуват с Жак Ширак
Масов протест на опозицията в Москва
Масов протест на опозицията в Москва