НОВИНИ

Мило Джуканович се закле като президент на Черна гора, опозицията го бойкотира

Мило Джуканович се закле като президент в Цетине и официално встъпи в длъжност. “Заклевам се в Конституцията на Черна гора, че ще изпълнявам задължението на президент на страната съвестно и отговорно в полза на всички граждани на нашата родина. Като президент на държавата ще се посветя на защитата на независимостта и суверенитета на Черна гора и нейното утвърждаване като гражданска, демократична, екологична и социално справедлива, основаваща се на върховенството на закона държава“, каза той.

bnt avatar logo
от БГНЕС
16:35, 20.05.2018
Чете се за: 00:14 мин.
По света
мило джуканович закле президент черна гора опозицията бойкотира

Освен депутатите от черногорския парламент, пред които Джуканович положи клетва, присъстваха високопоставени представители на държавните институции, бивши и настоящи държавници.

На церемонията бяха поканени и членовете на правителството, духовните водачи, ректорите на университетите, членове на дипломатическия корпус, военните аташета и представителите на международни организации.

Черногорската опозиция бойкотира клетвата на Джуканович, който замени на най-високия пост в държавата своя съпартиец Филип Вуянович.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шотландия ще обмисли възможността за втори вот за независимост
Шотландия ще обмисли възможността за втори вот за независимост
Без топла вода ще бъде центърът на София от 20 до 29 август
Без топла вода ще бъде центърът на София от 20 до 29 август