НОВИНИ

Джузепе Конте: Предизвикахме радикална промяна и се гордеем с това

Радикална промяна в Италия и предизвикателство към правилата на Евросъюза за националните бюджети и миграцията. Това е основното в програмата на новото италианско правителство на коалицията между "Лига" и движението "Пет звезди". Премиерът Джузепе Конте представи програмата в Сената преди гласуването на вота на доверие към кабинета. Коалицията има 10 гласа мнозинство в Сената и по-голяма подкрепа в долната камара.

Фани Аронова
от Фани Аронова
19:15, 05.06.2018
Чете се за: 00:35 мин.
По света
Джузепе Конте, министър-председател на Италия: Истината е, че предизвикахме радикална промяна и се гордеем с това.

53-годишният юрист говори пред сенаторите, обграден от лидерите на двете партии, които до изборите бяха в периферията на италианската политика. Рим иска автоматична и задължителна система за репатриране на търсещите убежище в Евросъюза.

Джузепе Конте, министър-председател на Италия: Ще сложим край на бизнеса с имигранти, който се разрасна прекомерно, прикриван от фалшива солидарност. Италия ще се стреми да намали огромния си държавен дълг, но не чрез мерки за строги икономии. С перспективата за икономически растеж, Фискалната политика и публичните разходи ще бъдат насочени към преследването на целите за стабилен и устойчив растеж.

Във външно политически план Италия потвърждава принадлежността си към НАТО, но също така ще иска преразглеждане на санкциите срещу Русия. първото антисистемно правителство в Европа иска промени в управлението ѝ, но заявява.

Джузепе Конте, министър-председател на Италия: Европа е нашият дом. Тя е дом на всички нас.

Утре предстои вот на доверие в долната камара на парламента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ангел Джамбазки за пакета за мобилност: Не е време за празненства
Ангел Джамбазки за пакета за мобилност: Не е време за празненства
Петър Мутафчиев: Трябва да има ясни цели за развитието на БДЖ
Петър Мутафчиев: Трябва да има ясни цели за развитието на БДЖ