НОВИНИ

Е. Захариева: Български визи ще се издават в 15 града в Индия

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна с външния министър на Индия Сушма Сварадж. Това е първо посещение у нас на индийски външен министър от две десетилетия насам, съобщиха от пресцентъра на външното министерство.

захариева български визи издават града индия
bnt avatar logo
от БНТ
11:12, 17.02.2019
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

"С най-ниското си данъчно облагане в ЕС, добра инфраструктура и гостоприемен народ България може да се превърне във вратата на Индия към Европа". С тези думи Екатерина Захариева се обърна към Сушма Сварадж.

Министър Захариева посочи, че българска компания вече развива успешно бизнес по програмата "Направи в Индия", друга доставя интернет до повече от 200 000 потребители в Делхи, а български завод произвежда лекарства в Индия.

Благодарение на тези и други успешни инициативи двустранният стокообмен има възходяща тенденция. Данните за първите десет месеца на 2018 г. сочат 25% ръст на годишна база. Над 14 500 индийци, или с 23% повече на годишна база са посетили страната ни през миналата година, посочи още министър Захариева.

Тя съобщи, че от март български визи ще могат да се получават в над 15 индийски града.

;

Първите дипломати на България и Индия подчертаха, че страните ни, които тази година бележат 65 години от установяване на дипломатически отношения, се радват на традиционно приятелство, ползотворно сътрудничество и тясно и динамично партньорство.

Дипломацията на двете държави следва да работи за свързването на бизнеса и хората. Сред областите с голям потенциал за развитие са високите технологии, фармацевтиката, земеделието, хранително-вкусовата промишленост ,туризма.

Каним български компании да участват в развиваните от Индия програми, заяви от своя страна Сушма Сварадж.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наградиха Ципрас и Заев за уреждането на спора за името на Северна Македония
Наградиха Ципрас и Заев за уреждането на спора за името на Северна Македония
Бъдещето на Централната баня - спа център или културен институт
Бъдещето на Централната баня - спа център или културен институт