Един лев ще струва лифт картата на Боровец за деца до 13 години в деня на снега

Създаден преди пет години Световният ден на снега е глобална инициатива на Международната ски федерация (ФИС) и има за цел с различни събития да популяризира ски спортовете сред най-малките. Това ще е шестото издание на снежния празник, който с всяка изминала година събира все повече привърженици по целия свят. Миналата година празникът събра над 586 хил. участници, част от 625 събития в 42 държави. И тази година Боровец ще е част от големия снежен празник с множество активности и забавления за цялото семейство.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
преди 3 години
Чете се за: 00:51 мин.
Животът
Един лев ще струва лифт картата на Боровец за деца до 13 години в деня на снега

За всички, които искат да направят своите първи стъпки в зимните спортове, ще бъдат предоставени безплатни уроци по ски и сноуборд за начинаещи през целия ден. Детският парк “Борокидс” ще бъде безплатен за най-малките гости на курорта.

Специално за празника, за всички деца на възраст от 7 до 13 години дневната лифт карта ще бъде на символичната стойност от 1лв. Събраните средства ще бъдат внесени в новия Фонд за подпомагане на детския и младежки спорт "Петър Попангелов и приятели за Боровец".

Малките планински откриватели също ще могат да научат всичко за лавинната безопасност като се включат в забавния "Лов на съкровища", организиран от БАССЕС из Въжения град. Повече за безопасността в планината ще научим и от екипите на Планинска Спасителна Служба, които със своите четириноги помощници ще представят интересни демонстрации.

Като част от стремежа на "Бороспорт“ АД да направи зимите забавления достъпни за всички, заедно със сдружение "Един живот" и сдружение "Спина бифида и хидроцефалия " по време на празника са предвидени снежни занимания за деца в неравностойно положение.

Събитията по повод Световния ден на снега са част от прекрасната инициатива за насърчаване и развитие на детския зимен спорт, която "Бороспорт“ АД следва вече от няколко години. През целия зимен сезон "Бороспорт" АД осигурява безплатни лифт карти за всички деца и ученици от Община Самоков по време на всички ваканции и в една седмица през всеки един от зимните месеци, което ще помогне на децата да се докоснат до планината и ще развиe уменията на бъдещите ски и сноуборд шампиони на България!


Топ 24
Най-четени