COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Един милиард евро са щетите след наводненията във Франция

Щетите от наводненията във френската столица Париж и околностите му надвишават един милиард евро. Тепърва ще се дискутира въпросът за обезщетенията, които ще получат пострадалите от стихийното бедствие. Междувременно лошото време продължава да създава проблеми в различни части на света.

от Георги Петров
06:43, 06.06.2016
Чете се за: 00:46 мин.
По света

Само в един от най-силно пострадалите от разливането на река Сена департаменти – Сен е Марн, щети са понесли над 1000 малки и средни компании. По данни на местните власти, вече са отделени 600 000 евро за временно настаняване на местните жители, чиито домове се оказаха в наводнените райони. Още 300 000 евро ще струват работите за почистване на териториите, след като спадне равнището на водата.

Сериозни загуби регистрира туристическия бранш в Париж. Заради разливането на Сена до 7 юни са затворени най-големите музеи - Лувъря и Орсе. След тях бе затворен и експозиционния Гран Пале. Френската столица се посещава от 30 000 000 чуждестранни туристи годишно.

В Китай пък най-малко трима души загинаха при наводнения в Гуанси-Чжуанския автономен регион в Китай. Наводненията са предизвикани от проливните дъждове, които обхванаха регионите на десет града. Наложило се е да бъдат евакуирани близо 600 души. Преките икономически щети са над четири милиона долара. Според прогнозите на метеоролозите дъждовете ще продължат поне още три дни.

В Съединените щати Националната метеорологична служба вече издаде официално предупреждение за засилена опасност от бури в района на Средния Атлантик. Вторият най-голям щат в страната Тексас все още се възстановява, след като през последните десет дни бе застигнат от водни стихии.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Каракачанов за ген. Боцев: Днес българската армия изгуби един пример за подражание
Каракачанов за ген. Боцев: Днес българската армия изгуби един пример за подражание
Що е то да къмпингуваш на Карадере? (СНИМКИ)
Що е то да къмпингуваш на "Карадере"? (СНИМКИ)