НОВИНИ

Един убит и трима ранени след опит за кражба във ферма

Един човек е убит, а трима души са в болница след инцидент край пловдивското село Устина. По първоначални данни причина за трагедията е опит за кражба от ферма. От прокуратурата съобщиха, че се води разследване за умишлено убийство. Полицията установява дали има свидетели на събитията и кой е стрелял при спречкването.

bnt avatar logo
от БНТ
20:16, 08.02.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Миналата нощ двама мъже се опитали да проникнат във фермата на Георги Отларов, която е разположена до пътя между село Устина и град Кричим. В сградата обаче били собственикът и негов роднина. Те пребили крадците, съобщиха от прокуратурата. Единият от нападателите загинал на място, другият е настанен в болница с опасност за живота. В здравното заведение обаче са и двамата фермери, като единият е в неврохиругията с черепномозъчна травма, но без опасност за живота. Хората в района са притеснени от зачестилите нападения в района:

"Той ще дойде да го краде, а той ще го гледа! Няма такива работи. Няма закони да се защитаваме. Това е жалко за момчето Георги Котларов, че сега ще го подведат под отговорност сигурно, а той си защитава собствеността".
"Не бих си позволил такова нещо, бих се обадил на 112".
;

Собственикът на фермата е ловец и вероятно е използвана пушката му за защита. От кого обаче все още не е ясно. В ранния следобед полицията извърши втори оглед на местопрестъплението и прибра автомобила на нападателите. Предстои да бъдат назначени няколко експертизи, сред които съдебномедицински, биологични и на веществените доказателства, съобщиха от прокуратурата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мерки срещу вируса Зика във Варна
Мерки срещу вируса "Зика" във Варна
Закъснения на влакове по направлението София - Благоевград
Закъснения на влакове по направлението София - Благоевград