COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Единственият аквапарк в Благоевград не работи това лято

Единственият аквапарк на територията на Благоевградска област не работи това лято след като дружеството, което го стопанисваше, поиска предсрочно прекратяване на концесионния договор. Така в разгара на лятото в Благоевград останаха да работят само два открити басейна, а хората масово избират да ходят на плаж в съседни градове.

от БНТ
09:08, 20.07.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Застояла вода, бурени, изсъхнали храсти и дървета. Така изглежда тази година най-големият воден атракцион в областта. Емблематичният за Благоевград парк е пуст, а в сградата на плувния комплекс властва разрухата.

Атанас Камбитов, кмета на община Благоевград: Разпоредил съм неофициално общинска охрана и охранителната фирма, която ползваме и услугите, да охраняват външния периметър, тъй като имаме информация, че започват набези за посегателство на имущество, което реално след решението и сесията вече ще бъде общинско.

Очаква се след прекратяването на концесионния договор община Благоевград да потърси нов наемател на комплекса.

След затварянето на аквапарка, река Бистрица и два открити басейна са единствените места за плаж в Благоевград.

Много жители на областния град пък предпочитат да отскочат до съседната община Симитли, където водата в бесейните е минерална, а цените за вход са 5 лева.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Съдът пусна Бенчо Бенчев да се лекува в Турция
Съдът пусна Бенчо Бенчев да се лекува в Турция
Отвъд границите: Владимир Михалков и Тутума
"Отвъд границите": Владимир Михалков и "Тутума"