НОВИНИ

Една година доброволческа кухня раздава храна на бедни хора в Благоевград

Рибен курбан за здраве беше раздаден днес в църквата “Свети Николай” в благоевградския квартал “Грамада”. Храната е дарение и беше приготвена от доброволци, които помагат в кухнята за бедни към храма.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Станислава Христова
18:00, 06.12.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

В празничния ден доброволците помагащи в кухнята за бедни бяха двойно повече. Група младежи от Турция, Грузия, Испания и Азербайджан, разбрали за благотворителната кауза и решили да се включат в приготвянето и раздаването на рибения курбан.

Ахмед, доброволец от Турция:
Аз съм тук по линия на Европейска доброволческа служба. Това да бъда доброволец е много интересно, това е мой дълг, защото помагаме на хората тук в Благоевград.
Тамара, доброволец от Грузия:
Харесвам идеята да си помагаме един на друг. Защото мисля, че всеки, който има нужда от помощ, трябва да я получи. Хубаво е да направиш нещо за останалите и да видиш колко са щастливи.

Вече една година всяка неделя в кухнята се раздава безплатна храна на хора в тежко материално положение. До момента не е имало проблем с намирането на благодетели, които да дарят продукти или труда си в помощ на нуждаещи се хора.

Отец Светослав Кючуков:
Явно обществото в Благоевград е назряло вече за подобен род благотворителност и доста от хората с охота, стига да знаят се включват в такива инициативи.

Веса Иванова живее в квартала. Всяка неделя взима храна от кухнята.

Веса Иванова:
Взимам и съм доволна много, хубаво готвят. За нас самотните е хубаво, защото децата ни са всички по чужбина, аз съм сама, дойда взема си, хапна си, имам и за вечеря.
От църковното настоятелство се надяват дарителите да стават все повече, за да може топла храна за бедните да се приготвя повече от веднъж седмично.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има ли сили прокуратурата да разследва всички приватизационни сделки?
Има ли сили прокуратурата да разследва всички приватизационни сделки?
Имало ли е незаконно подслушване на политици, магистрати и журналисти?
Имало ли е незаконно подслушване на политици, магистрати и журналисти?