НОВИНИ

Едно от 5 момичета във Великобритания страда от депресия до 14 г.

Едно от всеки пет момичета във Великобритания страда от депресия до навършването на 14-годишна възраст. Това показва ново проучване на изследователи от Университета в Ливърпул и „Юнивърсити колидж“ в Лондон, цитирано от научния сайт „Сайънс дейли“.

bnt avatar logo
от БГНЕС
21:45, 21.09.2017
Чете се за: 00:37 мин.
По света
едно момичета великобритания страда депресия

Според статистиката 24% от младите момичета и 9% момчета страдат от депресия в ранна възраст.

Заключенията са направени след изследване на психичното здраве на над 10 000 деца, родени през 2000 г. и 20001 г. във Великобритания.

Авторите са разгледали и връзката между симптомите на депресия и доходите на семейството. Те са установили, че децата на по-заможни родители имат по-малка вероятност да страдат от депресия в сравнение със своите връстници от по-бедни домакинства.

В ранна възраст емоционалните проблеми при момичетата и момчетата са относително еднакви, като с достигането на ранното юношество около 14-та година те започват да стават по-често срещани при момичетата. Също така проблеми с поведението като емоционални изблици, сбивания и непослушание намаляват постепенно до 5-годишна възраст, но отново се появяват до достигането на 14 години.

„Тези категорични заключения осигуряват доказателства, че психичните проблеми при момичетата нарастват рязко с навлизането в юношеството и макар да са необходими по-нататъшни проучвания на тази богата информация, за да се разберат причините и последствията от това, проучването хвърля светлина върху проблемите с психичното здраве на младежите във Великобритания днес“, заяви проф. Емила Фитсимънс, участник в изследването.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови протести във Франция срещу трудовата реформа на Макрон
Нови протести във Франция срещу трудовата реформа на Макрон
Всички страни членки на ЕС  съгласни да се наложат нови санкции на Северна Корея
Всички страни членки на ЕС съгласни да се наложат нови санкции на Северна Корея