НОВИНИ

​Едномесечно бебе почина в пазарджишкото село Огняново

Малкият Илиян е открит мъртъв от майка му. Тя и бащата на бебето са отведени за разпит в полицията. Според хора от селото детето е починало заради неизлекувана пневмония. По думите на лекарите от болницата в Пазарджик детето се е задушило след задавяне с храна. А преди близо 20 дни бебето било прието заради натравяне с медикаменти.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Д. Торньова, М. Димитрова
18:36, 31.01.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Бебето е лекувано в Интензивния детски сектор на болницата в Пазарджик от бронхопневмония. Изписано е преди няколко дни, а тази сутрин е открито мъртво. Съседите са категорични, че малкият Илиян не е бил напълно здрав.

Лекарите, лекували бебето са категорични, че то не е изписано болно. Нещо повече, когато момченцето е било на 16 дни, те са спасили живота му, след като е приело неподходящо за него лекарство.

Д-р Валентин Данчев - началник на Второ детско отделение на МБАЛ-Пазарджик: "Майката му дава по погрешка 20 капки хексалгин вместо капки за колики, което е силно токсична доза за това дете."

Според медиците боледуването не е причина за смъртта на бебето.

Детето през изминалата нощ е било неспокойно, повръщало е. Задушено след аспирация на храна най-вероятно. Всичко е документирано.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която да установи точните причини за смъртта на едномесечния Илиян.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Празници на виното в Асеновград
Празници на виното в Асеновград
Росен Плевнелиев в „Още от деня“: В България президентската република няма място
Росен Плевнелиев в „Още от деня“: В България президентската република няма място