НОВИНИ

Екатерина Захариева е във Вашингтон за среща на външните министри на НАТО

На 3 и 4 април първите дипломати на страните-членки от Алианса ще отбележат и седемдесетата годишнина от създаването на НАТО. Още от специалните ни пратеници на БНТ във Вашингтон Ирина Цонева и Илия Иванов.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева Илия Иванов
20:30, 02.04.2019
Чете се за: 00:28 мин.
По света

На форума ще бъдат обсъдени конкретни теми за състоянието на сигурността в Черно море, отношенията с Русия и съдбата на Договора за унищожаване на ракетите с малък и среден обсег, нетрадиционните предизвикателства като хибридни и кибер-войни, ролята на НАТО в сферата на сигурността и борбата с тероризма.

Срещата на външните министри от НАТО ще бъде председателствана от генералния секретар на алианса Йенс Столтенберг, а домакин на събитието е държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео. На срещата ще участва и Република Северна Македония.

В американската столица министър Захариева ще има и двустранни срещи с Питър Наваро, специален помощник на президента на САЩ и директор на Офиса по въпросите на търговията и индустрията, с главния прокурор и секретар по правосъдието Уилям Бар, с председателя на Комисията по вътрешни работи в Сената Рон Джонсън и с Майкъл Маккол, заместник-председател на Комисията по външни работи в Камарата на представителите на Конгреса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тереза Мей ще поиска ново отлагане на Брекзит
Тереза Мей ще поиска ново отлагане на Брекзит
МВР предприема мерки за сигурност около евроизборите и визитата на папата
МВР предприема мерки за сигурност около евроизборите и визитата на папата