НОВИНИ

Екатерина Захариева се среща със Сергей Лавров в Москва

Днес вицепремиерът Екатерина Захариева и водената от нея делегация се среща с министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров. По-късно през деня външният ни министър ще се срещне и с българската общност в Москва.Вижте още от специалния ни пратеник в руската столица Ирина Цонева.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
12:20, 21.10.2019
Чете се за: 00:26 мин.
По света

Това е първа визита на български външен министър в Русия от 2011 г. насам. Основният акцент на разговорите между вицепремиера Екатерина Захариева министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров е насочен към развитието и задълбочаването на двустранните отношения с акцент върху енергетиката и търговията.

С оглед на предстоящата среща на най-високо ниво между президентите на Русия Владимир Путин и на Турция Реджеп Ердоган, разбира се, ситуацията в Сирия ще бъде във фокуса на вниманието и на срещата на Захариева и Лавров.

В официално разпространена руска позиция преди началото на срещата се акцентира върху енергийните проекти, изграждането на "Турски поток" и трасето му на наша територия, и преноса на руски газ до Европа, модернизирането на 5 и 6 блок на АЕЦ "Козлодуй" и възможното руско участие в изграждането но АЕЦ "Белене".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха майката на изоставеното бебе в Петрич
Откриха майката на изоставеното бебе в Петрич
Фалстарт на делото срещу семейство Баневи
Фалстарт на делото срещу семейство Баневи