НОВИНИ

Екатерина Захариева се срещна с външния министър на Република Корея

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева разговаря с външния министър на Република Корея Канг Кьонг-хуа в Мадрид в рамките на 14-ата среща на министрите на външните работи на Форума „Азия-Европа"(АСЕМ), съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи на Република България.

Екатерина Захариева се срещна с външния министър на Република Корея
bnt avatar logo
от БНТ
10:35, 17.12.2019
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

"България приема Република Корея за приоритетен партньор в региона на Азия и желае да развива активни политически и икономически отношения. Нашата първа двустранна среща днес е отлична възможност да обмислим как да надградим резултатите от визитата на нашия премиер Бойко Борисов в Сеул през септември тази година", каза вицепремиерът Захариева.

На фона на динамичния политически диалог между двете държави през последните години би трябвало да работим за задълбочаване на търговско-икономическите връзки и привличане на южнокорейски инвестиции в България, заяви още външният ни министър.

Република Корея е 11-ата по големина икономика в света.

"Много съм радостна да се видим. Беше чест за нас да приемем премиера Борисов и да подпишем редица документи. Очакваме сега конкретен интерес към вашата страна да проявят нашите компании, които имаха шанса да се запознаят от първо лице с възможностите за инвестиции в България", каза министър Канг Кьонг-хуа.

Захариева подкрепи усилията, които Република Корея полага за намиране на решение по дипломатически път на проблемите на Корейския полуостров.

Външният ни министър поднови поканата за посещение в България на президента Мун Дже-ин, отправена от предишния и от настоящия български президент и потвърдена от премиера Борисов при визитата му в Сеул. Корейски президент никога не е посещавал България. Негова визита би била знакова догодина, когато отбелязваме три десетилетия от установяването на дипломатически отношения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първият Световен форум за бежанците започна в Женева
Първият Световен форум за бежанците започна в Женева
Осъдиха на смърт бившия президент на Пакистан
Осъдиха на смърт бившия президент на Пакистан