НОВИНИ

Екоинспекцията в Пловдив: Няма опасност за здравето на хората във Войводиново

Четири екипа на пожарната продължават да дежурят в завода за преработка на месо в пловдивското село Войводиново, където снощи избухна голям пожар. Огнената стихия изпепели 8000 квадратни метра от предприятието. За щастие няма пострадали хора, но 300 души от населеното място остават без работа.

bnt avatar logo
от Деница Торньова
08:42, 11.02.2019
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Повече от 14 часа продължава борбата с огъня. Коли на пожарната непрекъснато обливат горящия цех. Остра задушлива миризма се усеща дори в северната част на Пловдив. От мястото на пожара продължава да излиза гъст дим.

Стефан Шилев - директор на Регионална екоинспекция - Пловдив: Снощните измервания с мобилната апаратура не показаха превишение на стойностите на различните показатели - серни и азотни оксиди, прах и въглероден оксид. Към момента има разпореждане за преместване на мобилната автоматична станция в с. Войводиново. Гражданите да бъдат спокойни, че няма опасност за тяхното здраве.

Десетки работници се събират от близо един час. Те не крият, че са изключително притеснени за работните си места. Все още не е ясно кога ще могат да влязат да работят в предприятието. По-късно днес очакват среща с ръководството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сърце, създадено с 3D принтер, помага на хирурзите
Сърце, създадено с 3D принтер, помага на хирурзите
Пламен Димитров: Наблюдава се бавно, но устойчиво увеличение на доходите
Пламен Димитров: Наблюдава се бавно, но устойчиво увеличение на доходите