НОВИНИ

Екоинспекцията внесе сигнал до прокуратурата срещу Ветко Арабаджиев

Регионалната екоинспекция в Бургас е внесла сигнал до прокуратурата срещу Ветко Арабаджиев - за неизплатени глоби в размер на 7 млн. лева на пречиствателната станция за отпадни води във ваканционното селище "Елените", чийто собственик е Арабаджиев.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
19:57, 30.10.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Съоръжението в курорта функционира от 2012 г., но досега все още няма издадено разрешително за заустване на отпадните води, сочат документите в бургаската екоинспекция.

Инж. Тонка Атанасова, директор на РИОСВ-Бургас: Пречиствателна станция "Елените" в годините е проверявана многократно от страна на Регионалната инспекция, тъй като тя към настоящия момент е без действащо разрешително за заустване на пречистени води, което би трябвало да бъде издадено от Басейнова дирекция- Варна.

Всяка година екоинспекторите са вземали проби от водата и са налагали глоби за незаконно заустване на отпадните води от "Елените", но собственикът Ветко Арабаджиев не е плащал нито стотинка.

Инж.Тонка Атанасова, директор на РИОСВ-Бургас: Според Наредбата за изчисляване на санкциите за емисионните норми- имаме превишение на емисионните норми и санкцията нарастна до 2016 г. до 7 милиона.

Тази година при поредната проверка е била наложена нова глоба в размер на 1,8 млн. лв, а след като отново не е имало плащане, актовете вече са изпратени в прокуратурата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП: И правителството трябва да понесе отговорност за ДАБЧ
БСП: И правителството трябва да понесе отговорност за ДАБЧ
САЩ спират мигранти по границата с Мексико с армия
САЩ спират мигранти по границата с Мексико с армия