НОВИНИ

Екоминистърът: Акцията в Басейнова дирекция - Пловдив е свързана със сондажи

Арести в пловдивското звено на "Басейнова дирекция". Сред задържаните е директорката Цветелина Кънева, която беше изведена с белезници от работното си място тази сутрин. От прокуратурата съобщиха, че по случая е образувано досъдебно производство за длъжностно престъпление. Екоминистърът Емил Димитров уточни, че става въпрос за незаконни сондажи в предприятия от региона.

bnt avatar logo
от Екип на "По света и у нас"
13:17, 24.02.2020 (обновена)
Чете се за: 00:48 мин.
У нас
екоминистърът акцията басейнова дирекция пловдив свързана сондажи

Заведеното досъдебно производство за длъжностно престъпление е свързано с незаконни сондажи в предприятия, съобщи министър Емил Димитров.

Емил Димитров, министър на околната среда и водите: Това, което знам за някакви сондажи става въпрос, давани са предписания да се закриват, те не са ги закрили там самото предприятие. Това е проблем в цялата страна. Когато отидем в едно предприятие и установим незаконен сондаж, ние първо го глобяваме, после издаваме предписание да се премахне този сондаж или да се пристъпи към узаконяване, съответно се плаща такса за водоползване.

Преди месец на територията на Захарния комбинат в Пловдив, собственост на група офшорни фирми, зад които се спряга името на Ветко Арабаджиев, бяха разкрити три незаконни сондажа. Те са се ползвали без разрешителни и без водомери, установи тогава съвместна проверка на полицията и "Басейнова дирекция". Арестуваната днес директорка Цветелина Кънева е на поста от април 2018 година.

Дани Каназирева, областен управител на Пловдив: Аз наистина бях изненадана днес, защото това е една държавна институция, която през всичките тези месеци беше плътно до нас - няма събота, няма неделя, няма ден, няма нощ.
Лили Барганова, говорител на "Басейнова дирекция" - Пловдив: Не, не ни изненадаха, това са рутинни проверки, знаете в момента текат навсякъде. Много ви се моля да напуснете Басейнова дирекция. Продължаваме да си работим.

От прокуратурата съобщиха, че детайли от акцията ще бъдат оповестени утре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Авария остави без ток тунел "Траянови врата"
Авария остави без ток тунел "Траянови врата"
Прокуратурата ще иска информация от Испания относно публикацията за Борисов
Прокуратурата ще иска информация от Испания относно публикацията за Борисов