НОВИНИ

Мощна експлозия в центъра на Анкара (СНИМКИ И ВИДЕО)

Нова мощна експлозия разтърси турската столица Анкара. Кола-бомба избухна до автобусна спирка, недалеч от централния площад Къзълай. Загиналите са над 30 души, а ранените над 70. Все още никой не е поел отговорност за нападението.

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова Джанан Дурал
19:15, 13.03.2016
Чете се за: 00:40 мин.
По света

Взривът избухнал малко след 18:40 - в час пик. Според свидетели, бомбата е гръмнала, след като автомобил се врязва в препълнен автобус. Ударната вълна нанесла огромни щети на намиращите се в близост сгради, на място пламнали и автомобили. Според жители на Анкара, днешната експлозия била много по-мощна от последната на 17-ти февруари.

Недалеч от мястото на експлозията се намират търговски център, станция на метрото, както и редица държавни институции - министерствата на образованието и правосъдието и Сметната палата. Според свидетели, след експлозията са чути и изстрели. Районът е евакуиран като предпазна мярка, а пострадалите са настанени в 10 болници.

Мерките за сигурност в Анкара са засилени, а в небето патрулират хеликоптери. Премиерът Ахмет Давутоглу свика спешно заседание на министрите от кабинета. Както и при предишни случаи, на турските медии е наложена забрана да съобщават подробности около атентата.

;

Това е третата експлозия от Анкара през последната половин година. На 10 октомври 103 души загинаха при двоен самоубийствен атентата пред централната гара, а на 17 февруари тази година 29 военни бяха убити при експлозия на кола-бомба. Наши източници от Анкара казват, че днешният взрив е далеч по-мощен от последната атака на 17 февруари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов живот в старите сгради на Пловдив
Нов живот в старите сгради на Пловдив
Среща в Париж преди преговорите за Сирия утре
Среща в Париж преди преговорите за Сирия утре