НОВИНИ

Екстремно време в Западна Европа: Живакът удари над 45 градуса

Екстремно с рекордни горещини остава времето в Западна Европа, където днес живакът удари 47 градуса. Жегата достигна и до северната част на континента.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
20:22, 04.08.2018
Чете се за: 00:44 мин.
По света

Три поредни дни термометрите в Португалия се задържат над 40 градуса. Очакваше се днес на места да бъде дори 47 - един по-малко от абсолютния рекорд за Европа.

Горещините причиниха и горски пожари в популярен сред туристите район в северната част на страната. Жителите на няколко села са евакуирани като превантивна мярка. Остава в сила червеният код за опасно горещо време.

Горещият африкански фронт, причина за рекордните жеги в Европа, според прогнозите, няма да отстъпи и през следващата седмица.

В Испания жегата отне живота на най-малко трима души. Власите издадоха предупреждение хората да не излизат, ако не се налага. Местни и туристи потърсиха прохлада на плажа.

А дори обичайно препълненият център на Барселона опустя.

сервитьор: Обикновено се радваме на топлите дни, привличат повече туристи, но сега не е така. Хората просто не могат да издържат навън.

Почти като в пустинята се почувстваха и на север в Москва. Тази седмица живакът в Русия се задържа над 30 градуса. И докато за едни хубавото време беше повод да прекарат деня в заведения на открито, други потърсиха прохлада в изкуствена пещера от лед.

Най-топлият ден от началото на годината в Норвегия стана повод и за любопитни случки. Посетителите на плаж в Тромс бяха приятно развеселени от елен, дошъл да поплува в хладните води.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви са рисковете, ако решите да имате дете с чужд гражданин?
Какви са рисковете, ако решите да имате дете с чужд гражданин?
​Сръбският президент свика заседание на Съвета за национална сигурност
​Сръбският президент свика заседание на Съвета за национална сигурност