НОВИНИ

Екзотични растения и съвети за цветята на „Цветна есен” 2016

Екзотични растения и дръвчета от далечни държави могат да се видят на специализираното изложение за градинарство „Цветна есен”, което се откри в Международния панаир в Пловдив. Посетителите могат да получат полезни съвети как да отглеждат цветята си през зимата. Преди сезона на грипа, хората могат да се снабдят и с мед и подсилващи продукти за имунната система.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
19:02, 19.10.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Различни видове цитруси, свежи подправки, студоустойчиви маслини и рядко срещани цветя могат да се видят на изложението. Интересът тази година грабва „ягодовото дърво“. Освен за декорация, плодовете на растението могат и да се ядат.

Йовко Айлов – производител на цветя
"То може да се отглежда в градински условия. Достига височина около 3 метра. Плодовете са много вкусни."

Все повече хора проявяват интерес към по-редките видове растения.

На изложението можете да видите това изключително екзотично растение, което идва от Африка. Казва се „Кариса Грандифлора” и можете да си го отглеждате в двора. Плодовете му, които имат вкус на слива, също могат да се консумират.

Йовко Айлов – производител на цветя
"Първите плодове се раждат на втората година. Цъфти с големи, бели, ароматни цветове. След това плодовете започват да изчервяват, до кърваво червено."

На прага на зимата специалистите напомнят, че е време да приберем на топло стайните си цветя. Те трябва да бъдат на светло и проветриво място, за да не се разболеят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Последни дни за ваксиниране срещу грип
Последни дни за ваксиниране срещу грип
Четирима полицаи бяха ранени в престрелка с екстремист в баварския град Георге
Четирима полицаи бяха ранени в престрелка с екстремист в баварския град Георге