НОВИНИ

Елен Герджиков: Подменя се инфраструктура, която не е пипана 110 години

"Инвестиционната програма на Столична община през последните години върви нагоре и това се вижда", каза в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков. Той обясни, че по ремонтите в столицата е хвърлена много енергия и много работа. Това, което остава е те да бъдат свършени качествено и да се приемат от гражданите.

bnt avatar logo
от БНТ
10:32, 03.11.2018
Чете се за: 00:54 мин.
У нас
Елен Герджиков: Неслучайно срокът на ремонта на "Графа" е 300 дни. В представата на много хора това е просто подмяната на едни плочки, а всъщност не е така. Всъщност се подменя една инфраструктура, която не е пипана 110 години.

Той обясни, че ремонтите на централната градска част са едни от най-дълго обсъжданите. Още преди 5 години е започнало обсъждането на проектите. Грешката, която отчита е, че комуникацията е трябвало да се повтори още веднъж при началото на ремонтите. Според него грешка е било и частичното отваряне на "Графа", защото никой не е обяснил на хората, че тази площ не е готова. Той каза, че ремонтът има гаранция 8 години.

Елен Герджиков: Ролята на общината е да подготви проектите, да комуникира с гражданите и да осъществява контрол. Не е работа на общината да реди плочките.

Той призова за търпение и за това да се изчака да се види резултата след края на ремонта. Герджиков е убеден, че крайният резултат ще бъде добър. Него не го притеснява намесата на прокуратурата и смята, че когато има някакво съмнение, трябва да се провери има ли някаква вина.

Елен Герджиков: Подмяна на по-некачествен с по-качествен материал или обратното няма, както и да се влага по-евтин материал с по-лоши качества - това категорично не е вярно. Тези внушение бяха направени многократно, та се наложи дори представител на фирмата производител да идва от Англия, за да обяснява, че подобна виброизолационна система се влага в обекти в цяла Европа.

При условие, че качеството на ремонта не е добро, фирмите изпълнителки ще бъдат връщани. При забавяне на обекта има разписани условия в договора. При ремонта на "Графа" общата стойност на санкциите може да достигне около 6 милиона лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
18-годишен помете две жени на тротоар в Карнобат
18-годишен помете две жени на тротоар в Карнобат
Защо Австрия се отказа от споразумението на ООН за миграцията?
Защо Австрия се отказа от споразумението на ООН за миграцията?