НОВИНИ

Елена Поптодорова: 20 век даде най-накрая път на 21 век

Разклати се един удобен начин на живот, 20 век даде най-накрая път на 21 век. Новите императиви се сблъскаха със старите, каза в студиото на "Още от деня" бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова.Според нея случващото се в света е щяло да се случи неизбежно. Тя коментира избора на Доналд Тръмп в САЩ именно като едно от събитията на 2016, което отразява промяната в световен мащаб.

bnt avatar logo
от БНТ
19:02, 28.12.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
Елена Поптодорова, бивш посланик в САЩ: Избирането на популистки лидери задейства механизма на защита на собствена, по-различна ценност, от някаква инвазия към собственото, тревогата предизвика избора на Тръмп. Но така или иначе той доказа, че има усещането за една нация, за един начин на живот, който иска да бъде защитен.

Според нея избирателите искат автентичен говорещ каквото мисли човек, затова и Хилари Клинтън е загубила изборите.

Елена Поптодорова, бивш посланик в САЩ: Хилари търпи представата на околните, че не е много истински, автентичен политик. Поколения наред са отгледани с идеята, че са уникален социален успешен експеримент и те имат нужда това да бъде потвърдено. Тръмп успя да се оформи като автентичен играч на политическата сцена. След избирането си той смени не само речника си, но и мнението си. Той ще трябва да се съобрази с параметрите на САЩ, които са ги направили велики, за да защити основните си предизборни послания.

Поптодорова коментира и промените в ЕС, като отбеляза, че според нея Централна Източна Европа предстои да играе много по видима роля при взимане на европейските решения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От Захарна фабрика останаха руини
От Захарна фабрика останаха руини
Почистиха незаконното сметище край провадийското село Петров дол
Почистиха незаконното сметище край провадийското село Петров дол