Великобритания получи това, което искаше при преговорите с лидерите на ЕС, а именно силна позиция. Британският премиер Дейвид Камерън е постигнал едно споразумение, което ще допринесе към желанието на британския народ страната да остане членка на ЕС. Това е главният резултат от преговорите, коментира в "Денят започва" Нейно Превъзходителство Ема Хопкинс.

Трудно е да се отговори кой е направил по-голям компромис - може би отстъпките са поравно, каза тя.

Исканията ни бяха да въведем промени в нашата система, особено в системата за раздаване на детските надбавки, да постигнем по-голяма гъвкавост и общо взето да имаме своето "Аз" в политиката. Главното е, че правителството сега е в достатъчно силна позиция, за да препоръча на обществеността във Великобритания да гласува за оставането в Европейския съюз.

Споразумението между Великобритания и ЕС не засяга българите, каза още Ема Хопкинс. Много от тях учат, много от тях работят, много от тях допринасят чрез работата си към растежа на нашата икономика. Ние възразяваме срещу хора, които вземат детски надбавки и ги изпращат извън Великобритания и Европа, обясни тя.


Вижте целия разговор в "Денят започва".