COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Еманюел Макрон се срещна с представители на големи технологични компании

Президентът на Франция Еманюел Макрон организира амбициозна среща в Елисейския дворец с шефовете на технологичните гиганти. Срещата е под надслов „Технологии за общото благо“. Целта е по-добро практическо прилагане на постиженията на сектора в реалния живот. Сред гостите в Париж са ръководителите на IBM, „Юбер“и „Фейсбук“.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
20:56, 23.05.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Марк Зукърбърг за „Фейсбук“, Джон Кери за фондация „Карнеги“, Вирджиния Ромети за IBM, Джими Уелс за „Уикипедия“, общо 60 шефове на технологични гиганти, интелектуалци и филантропи са в Париж по покана на френския президент.

Независимо от стачките и недоволството от трудовите му реформи, Еманюел Макрон е с поглед в бъдещето на високите технологии в служба на общото благо. Редом до генералния секретар на ЮНЕСКО Одри Азуле на общата снимка е шефът на „Майкрософт“ Сатя Надела, на срещата присъства и президентът на Руанда Пол Кагаме, който утре открива салона Вива Тех в Париж. Събитието е световна среща за иновациите.

;

Всички тези специалисти в новостите на века ще обсъдят на отделни сбирки различни теми.Мястото на разговорите е парижки хотел. Така например президентката на IBM ще ръководи дискусия за технологиите и образованието. Еманюел Макрон ще бъде информиран за резултатите.

Еманюел Макрон, президент на Франция: Както знаете безплатен обяд няма. От вас очаквам ангажименти. Първият е да бъдете директни и отворени, второ - амбициозни. Имате амбиции за вашия бизнес, аз имам амбиции за тази страна.

Тази мини среща на върха е на фона на нарастващите изисквания за защита на личните данни във виртуалното пространство. На нея присъства и директорът на френските железници, които в момента стачкуват. Днес обаче броят на протестиращите е по-малък, стачкуващите машинисти за първи път под 50 процента от началото на кампанията преди 20 дни.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
8-годишен участник в „Стани богат“
8-годишен участник в „Стани богат“
Тържествен концерт за 24 май в Европейското училище в Брюксел
Тържествен концерт за 24 май в Европейското училище в Брюксел