COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Емблематичната банка от Хари Потър вече е достъпна за "мъгъли"

Лондонското студио на "Уорнър Брадърс", където са заснети голяма част от сцените в хитовата поредица "Хари Потър" има нова придобивка - банката на магьосниците "Гринготс".

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
11:16, 21.03.2019
Чете се за: 00:44 мин.
Животът

Кристални полилеи, летящи във въздуха свещници, огромни купчини от вълшебни монети и съкровища. И всичко това, зорко охранявано от таласъми и дракони - това очаква посетителите на лондонското студио на "Уорнър брадърс", където вече са достъпни декорите и на банката "Гринготс". В света на Хари Потър мястото е невидимо и непристъпно за немагьосниците или както ги наричат - мъгъли.

До 2012 г. студиото е отворено за посетители. Почитателите на Хари Потър могат да се разходят в Забранената гора, Голямата зала на училището Хогурост и още много от емблематичните за поредицата места. Банката, обаче, е най-голямото разширение откакто студиото е превърнато в туристическа атракция.

Специално за новото разширение в студиото на Уорнър се завърна актьорът изиграл професор Флитуик и таласъмът Грипхук - един от служителите в банка "Гринготс".

Уоруик Дейвис, актьор: Страхотно е да се върна отново тук, където преди 10 години изиграх Грипхук. Целият декор е фантастичен, имахме късмет да бъдем част от поредицата.

Специално място е отделено и на трезора на семейство Лестранж - една от най-богатите и могъщи фамилии в магьосническия свят. А от студиото разкриват и още една тайна за почитателите на Хари Потър - точно тук е най-подходящото място за снимка.

Защо - всеки ще може да провери сам на 6 април, когато магьосническата банка "Гринготс" ще отвори врати и за мъгъли.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Отбелязваме Международния ден на хората със синдром на Даун
Отбелязваме Международния ден на хората със синдром на Даун
Заплаха от космическите отпадъци
Заплаха от космическите отпадъци