НОВИНИ

Емил Караниколов: По-важно е да работим за увеличаването на доходите

Според министъра на икономиката Емил Караниколов по-важното от диференцирането на ставките за ДДС е да се работи за увеличаването на доходите, тъй като цените на стоките и услугите винаги се покачват, а отстъпките за един сектор често стават за сметка на друг.

bnt avatar logo
от БНТ
19:09, 19.06.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Идеята на министъра на икономиката Емил Караниколов да има данъчно облекчаването за научната и развойната дейност идва с важно условие, изтъкна той. Той предлага подобна дейност да се освободи от данък печалба срещу задължение за двойно реинвестиране - инвестиция в наука, образование и развойна дейност. Приоритетът на държавата трябва да е увеличаването на доходите, защото цените на стоките и услугите неминуемо се увеличават, заяви министърът на икономиката.

По думите му, изграждането на суперкомпютър в София показва, че в България има квалифицирани кадри, а наличието му ще позволи високотехнологични инвестиции в страната.

Емил Караниколов, министър на икономиката: Този компютър ще покаже на инвеститорите във високите технологии, че могат да използват България.

Българският бизнес се научи да работи с Китай, заяви Емил Караниколов. Търговията и туризмът са ключовите сфери, с които България ще общува с Китай, изтъкна той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НЗОК е сезирала Агенция „Медицински надзор по случая с починало онкоболно дете
НЗОК е сезирала Агенция „Медицински надзор" по случая с починало онкоболно дете
Във всички държави от ЕС, с изключение на Дания, има диференцирани ставки на ДДС
Във всички държави от ЕС, с изключение на Дания, има диференцирани ставки на ДДС