НОВИНИ

Емил Кошлуков беше избран за генерален директор на БНТ

Емил Кошлуков е новият генерален директор на БНТ. Той беше избран с 3 от общо 5 гласа от Съвета за електронни медии. В концепцията залага на модернизация и оздравяване на обществената телвизия, предлага мерки за справяне с дефицита в бюджета, както и възможност за кариерно израстване на журналистите в БНТ.

Милена Кирова
от Милена Кирова
20:22, 05.07.2019
Чете се за: 01:21 мин.
У нас

Шестима кандидати, два дни изслушваня на концепции и един избран - Емил Кошлуков ще управлява БНТ през следващите три години. Трима от членовете на СЕМ подкрепиха концепцията му.

Бетина Жотева, член на СЕМ: В тази концепция, в този почти академичен документ, има и един силен персонален ангажимент на господин Кошлуков, в който той казва, че ще гарантира достойна професионална среда на служителите в БНТ и качествена модерна медия за зрителите.
Розита Еленова, член на СЕМ:Господин Емил Кошлуков - професионална компетентност, адекватен, цялостен, плътен, изпълнен с конкретика професионален анализ. Кандидатът залага като база на управлението си контрол, отчетност, прозрачност, публичност.
София Владимирова, председател на СЕМ: Емил Кошлуков представи няколко възможности за увеличаване на приходите и подобряване на финансовото състояние на БНТ. Убеден е, че за да се излезе от тежкото състояние, в което се намира националната телевизия трябва да се ползва с доверието на обществото.

Останалите два гласа бяха за спортният журналист Сашо Йовков.

Ивелина Димитрова, член на СЕМ: Заложих на господин Йовков заради наистина сериозния професионален опит в БНТ, близо 30 години и естествено по-задълбочената и разработена концепция.
Иво Атанасов, член на СЕМ: Господин Сашо Йовков, добра концепция, смятам и цялостно и в отделните компоненти. За разлика от други кандидати господин Сашо Йовков не охули БНТ.

Новоизбраният генерален директор Емил Кошлуков посочи, че първата му задача е да продължи стъпките за намаляване на дефицита на БНТ. Смята, че спрените договори ще спестят 6-7 милиона лева на телевизията. Ще започнат и разговори за просрочените плащания, за да може да се редуцират задълженията.

Емил Кошлуков - генерален директор на БНТ: - Как ще управлявате БНТ? - Ами както сме записали в тази концепция, която е приета и става неотделна част от договора за управление. За мен е най-важно да я направим по-открита и по-прозрачна, да може да има механизми за контрол и баланс и никой да не си позволява самоволни решения вече. Това, което е най-важно според мен, е журналистите да имат ясни правила за кариерно израстване. Много бих искал да видя колегите, че имат амбиции и цел и ще получат заплащането за тези амбиции и цели, когато ги постигнат, за да се знае, че всеки, който желае да работи ще расте и ще има по-голяма заплата.

Новият генерален директор ще работи за развитието на новите платформи, защото е убеден, че БНТ трябва да доставя своята услуга не само по телевизията, а навсякъде - на таблета и телефона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десетки търговски обекти са наводнени при последните дъждове във Велико Търново
Десетки търговски обекти са наводнени при последните дъждове във Велико Търново
​Новият здравен модел не предвижда повишаване на здравната вноска
​Новият здравен модел не предвижда повишаване на здравната вноска