НОВИНИ

Енергийни експерти за рязкото покачване на цената на електроенергията за бизнеса

Става въпрос за моментно явление. Така енергийният експерт Атанас Тасев определи рязкото покачва на цената на електрическата енергия на свободния пазар с над 300 %. Асоциацията на индустриалния капитал изпрати писмо до премиера Бойко Борисов за проблема, а Комисията по енергийно и водно регулиране започна проверка. За разлика от Тасев, колегата му Еленко Божков заяви, че ситуацията с цената на тока за промишлеността е обезпокоителна.

bnt avatar logo
от БНТ
08:40, 06.12.2018
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
Еленко Божков: Цената скочи близо три пъти. говорим не моментно, а за една базова цена за ден напред. Тръгне ли да се увеличава цената за големите производители, те ще вдигнат цената на своята продукция, съвсем естествено, което косвено влияе върху гражданите, нали? А от друга страна това неминуемо води, поради повишение на референтните цени на свободния пазар, до увеличение на цената за бита за следващата година.
Атанас Тасев: Като сме минали на свободния пазар, ние трябва да се научим на финансовите инструменти - като фючърсни сделки, хеджиране на сделката. Трябва, вместо да плачем, да се оплакваме на премиера, трябва да си назначим съответните хора, които разбират от финансови инструменти и които да изработват оптимална стратегия, за да се приспособим към тези условия, защото те няма да се променят.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Португалската певица Жоана Амендоейра за първи път на българска сцена
Португалската певица Жоана Амендоейра за първи път на българска сцена
Кубинците вече могат да ползват мобилен интернет
Кубинците вече могат да ползват мобилен интернет