НОВИНИ

Енергийното министерство приключи проверките на ЕРП-тата

В разгара на по-високото потребление на ток през зимата, приключиха проверките на електроразпределителните дружества в страната, като последната инспекция бе на ЕВН в Пловдив.

енергийното министерство приключи проверките ерп тата
bnt avatar logo
от БНТ
19:47, 22.01.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Целта беше да се провери доколко ефективно се извършва снабдяването с електричество при зимни условия от една страна, а от друга - да се провери спазват ли се изискванията за отчитане на електрическата енергия най-малко веднъж месечно за период не повече от 31 дни. Това обяви енергийният министър Теменужка Петкова и обобщи, че нарушения не са открити.

Теменужка Петкова - министър на енергетиката: "На територията на Енергопро са извършени проверки. Установено е, че са извършени подобрения по отношение на софтуерния продукт, защото миналата година през март имаше известни проблеми със софтуерния продукт, който даде възможност за отчитане на по-дълъг период от време, което даде възможност потребителите да получат фактури за по-високи сметки, този проблем е елиминиран, надграден е софтуерния продукт и са създадени защитни механизми, които не позволяват подобно отчитане или дават сигнали когато е налице подобен проблем".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В община Гърмен приеха бюджета за 2016-а година
В община Гърмен приеха бюджета за 2016-а година
Разбиха врата, за да гледат изложба на Серов
Разбиха врата, за да гледат изложба на Серов