НОВИНИ

Ердоган: Експлоатацията на С-400 трябва да започне през април 2020 г.

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че експлоатацията на руските противоракетни системи С-400 е планирано да започне през април 2020 г.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:18, 26.07.2019
Чете се за: 00:31 мин.
По света
ердоган експлоатацията 400 април 2020

Вашингтон реагира на покупката на С-400 от Русия, елементи от която започнаха да пристигат в Турция този месец, като изключи Анкара от програмата си за обучаване на пилоти на изтребители F-35.

Според САЩ Москва ще може да получи „чувствителна“ техническа информация за новите американски бойни самолети, ако те се използват заедно с С-400.

"Вие няма да ни дадете F-35? Много добре, извинете ме, но ние ще предприемем мерки в тази връзка и ще се обърнем към някой друг. Никакви заплахи за санкции срещу Турция, особено заплахи да бъде извадена от проекта за F-35, ще спрат Турция да изпълни приоритетите в областта на сигурността и отбраната", подчерта той.

Турция и САЩ проведоха и тази седмица разговори за създаване на буферна зона в северната Сирия, за да се предотвратят сблъсъци между турските и кюрдските сили.

"Въпреки преговорите с Америка за създаване на безопасна зона на границата със Сирия, ние сме решени да унищожим терористичния коридор на изток от Ефрат", подчерта Ердоган.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Водещи автомобилни компании се споразумяха с Калифорния за вредните емисии
Водещи автомобилни компании се споразумяха с Калифорния за вредните емисии
Демонстранти окупираха Международното летище в Хонконг
Демонстранти окупираха Международното летище в Хонконг