COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Ердоган: Искаме пълно присъединяване към ЕС

Така той отхвърли френското предложение за партньорство, в интервю за италианския вестник "Стампа", цитирано от агенция Франс прес. ЕС трябва да спази обещанията, дадени на Турция, каза турският президент, който ще пристигне довечера в Рим на 24-часово посещение, по време на което ще има срещи с папа Франциск, с президента и премиера на Италия и с бизнесмени.

от Източник: БТА
16:20, 04.02.2018
Чете се за: 00:30 мин.
По света
ердоган искаме пълно присъединяване

ЕС блокира преговорите за присъединяване към съюза и създаде впечатлението, че липсата на напредък в преговорите зависи от нас. Това е несправедливо. Несправедливо е и че някои страни от ЕС ни предлагат други опции вместо присъединяване, добави Ердоган.

"Искаме пълно присъединяване към ЕС. Другите опции не ни задоволяват", отсече Ердоган. Той напомни за ключовата роля на Турция за мигрантския въпрос: "ние сме значими за спирането на мигрантите от Изтока, които се отправят към Европа, и също така да гарантираме стабилността и сигурността в Европа". "Полагаме големи усилия в борбата с терористични организации като Кюрдската работническа партия /ПКК/, Силите за защита на народа и Ислямска държава", отбеляза Ердоган.

"Турските сили не са в Африн, да се сражават с "въоръжени кюрдски групи". Нямаме проблеми със сирийските кюрди. Бием се само с терористите и имаме право да го правим", заяви Ердоган, повтаряйки, че Турция няма териториални претенции към Сирия.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
В Еквадор решават на референдум дали да ограничат броя на президентските мандати
В Еквадор решават на референдум дали да ограничат броя на президентските мандати
Започна многохилядният протест в Атина срещу „Македония“ в името на държавата
Започна многохилядният протест в Атина срещу „Македония“ в името на държавата