НОВИНИ

Ердоган с критики към Русия, Иран и САЩ за участието им в Сирия

В турския град Бурса днес ще се състои четвъртият Балкански икономически форум с участието на представители на икономиката и бизнеса от дванайсет страни от региона. Участие в събитието са заявили около 10 фирми от България.

Георги Петров
от Георги Петров
06:27, 30.05.2016
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Събитието се организира за четвърта поредна година от Асоциацията на румелийските бизнесмени - Румелисиад, чието седалище е в Истанбул. Целта е обсъждане на актуалните икономически проблеми, укрепване на сътрудничеството между бизнесинституциите, фирмите и отделните бизнесмени и участие в съвместни проекти. Във форума ще участва турският министър на вътрешните работи Ефкан Ала, вицепремиерът на Косово, икономическият министър на Македония и други. Основата тема ще бъде "Балканите - мост за сътрудничество в икономиката и бизнеса".

Междувременно турският президент Реджеп Ердоган, който ще е сред домакините на събитието, отправи критики към Съединените щати, Русия и Иран за присъствието им в Сирия и каза, че нежеланието им да свалят президента Башар Асад само удължава страданията на сирийския народ. Ердоган изрази възмущение от появилите се снимки на американски войници в униформи с емблемата на кюрдските Сили за защита на народа, които Турция смята за терористична организация. Американски длъжностни лица заявиха, че войниците не са имали разрешение да носят отличителните знаци на кюрдските милиции.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест срещу поскъпването на билета за градски транспорт в София
Протест срещу поскъпването на билета за градски транспорт в София
Военната операция за отвоюване на Фалуджа в Западен Ирак в нова фаза
Военната операция за отвоюване на Фалуджа в Западен Ирак в нова фаза